COMPLETE LINE UP 2022

Ramkot
(BEL)

POP-UP podium
22.00 - 22.45

Ramkot maakt ramrock. Dit trio weet, conform aan de eeuwenoude rocktradities, met een eigen visie songs te maken waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. Gevormd eind 2017 te Gent vonden de broers Leyman met Hannes Cuyvers de perfecte derde broer om hun passie voor afbraakwerken te vertolken in hun herkenbare compacte sound.

Björn
VD DOELEN

ZEEZIEK podium
17.30 - 18.15

Voormalig voetballer Björn van der Doelen stopte nog voor z'n 30ste met voetballen om oa muziek te gaan maken. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld en na het uitkomen van z'n laatste album "Na ons de zondvloed" alweer zes albums en een paar honderd optredens in grote en verrekt kleine zaaltjes hebben er voor gezorgd dat van der Doelen inmiddels uiterst comfortabel op het podium staat.


BAD MEDICINE
BON JOVI TRIB.

ZEEZIEK podium
23.15 - 00.15

Door het publiek niet voor niets uitgeroepen tot de beste Bon Jovi tribute band van Europa! Een top show waarin niet alleen alle bekende oude songs maar ook de nummers van het recentere werk gespeeld zullen worden. Vooral het vocale talent van de zanger als geen ander dicht bij het origineel te komen. Dat heeft men bewezen tijdens de vele shows door heel Europa.


FIRE DOWN BELOW (BEL)

POP-UP podium
18.15 - 19.00

Het stonerrock-kwartet Fire Down Below mixt fuzzy woestijnriffs met 90’s grunge and heavy psych en creëert zo een unieke sound, waarin stoner/doom heaviness gekoppeld wordt aan gevoel voor melodie en een krachtige stem. Sinds 2016 heeft FDB shows gespeeld door heel Europa en deelde daarbij podia en affiches met bands als Fu Manchu en  Monster Magnet.

MEER LINE-UP

FIRE
HOrse

POP-UPpodium
20.45 - 20.30

Een nieuw Nederlandse heavy rocktrio, ontstaan in het donkerste uur van de rock & roll. Maar wél een met gezamenlijk bijna een halve eeuw ervaring in bands als Birth of Joy, Peter Pan Speedrock en Grenadeers! Fire Horse grijpt muzikaal terug naar zowel de ’70’s als de ’90’s en laveert volgens eigen zeggen tussen stevige power rock en post-grunge Ofwel: een unieke twist op klassieke rock met een ongeremde improvisatiedrift.

IN YOUR HONOR
A FOO TRIBute

ZEEZIEKpodium
21.30 - 22.30

In Your Honor brengt - met Dave Grohl look-a-like - z'n eigen eerbetoon aan één van de beste rockbands van de afgelopen decennia: Foo Fighters. "mensen samenbrengen om zich te amuseren." zei Foo Fighters-frontman Dave Grohl. Dat is exact wat het Belgische In Your Honor tracht te bereiken middels een energieke set met een resem hits: 'The Pretender', 'Best Of You', 'Everlong', 'Learn To Fly'. Are you ready?!


THE Astoria

POP-UPpodium
19.30 - 20.15

The Astoria uit Eindhoven maakt rauwe rocknroll met een punkrock attitude zoals bands dat in de sixties en seventies deden.

Beïnvloed door the Stooges, MC5, the Rolling Stones, the Fuzztones, maken ze eigen nummers, met hun helden altijd dicht in de buurt. Door de energieke band, inclusief een frontman die moves like Jagger, worden catchy garage rockende hits het publiek in geslingerd.

 


RRRAGS

POP-UPpodium
23.00 - 23.45

Cooking up a gumbo of heavy 70s, blues and psychedelic rock, RRRags impress with raw energy and heavy weight in their live delivery. RRRags’ is based on bands like Grand Funk Railroad, Budgie and Blue Cheer, with a personal signature of hard driving sound, soulful vocals, rumbling instrumentation and strong melodies. You’ll be convinced of this band’s charisma and lasting powerrr!

EN NOG MEER LINE UP 2022

VERMILLION
PLAINS

POP-UPpodium
17.00 - 17.45

Vermillion Plains is een nieuwe grunge band uit Nederland. De line up is best bijzonder. Want oprichter Kevin Klarenbeek speelt met zijn ouders Annemiek en Corr. Zij staan al twintig jaar op de planken. De teksten en muziek zijn door Kevin geschreven, zijn eigen leven was zijn inspiratiebron. ‘Vermilion Plains’ bewijst dat grunge nog steeds toekomst heeft. Where Nirvana left off, Vermilion Plains continues. 

VENNOX
 

ZEEZIEKpodium
16.25 - 17.00

Strakke covers van bands als Megadeth en Metallica. Een samenstelling van 4 jongens, allemaal rond de 17 jaar oud die niets liever doen dan muziek maken. Knallen dus!


La
GRUNGE

ZEEZIEKpodium
20.00 - 21.00

De naam zegt het al: in dit project, geinitieerd door popzaal Effenaar, brengen gerenomeerde muzikanten een ode aan de frontvrouwen van de nineties. De grunge en rockzangeressen, om precies te zijn. De band, met uitsluitend vrouwelijke muzikanten, speelt niet alleen de hits uit de nineties maar ook obscuurder werk. Van Skunk Anansie, Alanis Morisette, K's Choice tot HOLE, Breeders, L7 en Babes in Toyland. Rock 'n roll female style!


SUN KING
A CULT TRIBUTE 

ZEEZIEKpodium
18.45 - 19.30

Sun King comes to town. With a suitcase full of classic covers, we bring rays of that pure The Cult sound. “Revolution”, “Love Removal Machine” and “Nirvana” too. And of course “She Sells Sanctuary”, “Rise” and “Sweet Soul Sister” are some of the songs we’ll sing for you. All the way from the city of Zwolle, four Dutch guys are aiming for one goal. Call it post punk, call it glam metal or grunge. We call it rock ’n roll! We are Sun King. And you are invited.

XTORT 

 22.30 - 23.15  MOMFUST BIERCAFE

Ingesloten tussen Ruhrgebied en de verlaten Philips fabrieken in Eindhoven, maakt Xtort zijn muziek. Industrial muziek kent zijn roots in the late 70's, met bands als Cabaret Voltaire, Clock DVA, Fad Gadget & het Duitse DAF, maar Xtort is ook flinke beïnvloed door acts as Kraftwerk. Maar flirt ook met moderne sounds van dance & hardcore techno op het nieuwe album 'Nothing Is Real'

DJ SHINEBOY - AFTER PARTY - ZEEZIEK PODIUM

Geboren eind 70 en muzikaal opgevoed met de “sound of the sixties”. 

Begonnen met draaien in de jaren 90 in de Freebird in Asten. Zijn stijl is niet te 

omschrijven en gaat van rock naar rap terug naar de sixties met een omweg via 

eurodance, 80’s, glamrock, soul, disco en heel stiekem een Hollandse 

meezinger. Sinds begin 2000 is ShineBoy begonnen met het maken van mashup’s. Deze zijn meerdere malen gedraaid op 3FM en terug te vinden op SoundCloud en sinds kort ook op YouTube als videomix.  Als vaste DJ van de rock crossover band Agitator is ook het podium voor hem geen onbekend terrein. Een DJ set voorbereiden… No way, deze kameleon past zich aan zijn publiek. Elke set is zowel voor hem als het publiek een muzikale reis die alle kanten op kan gaan.